Kurtarılmış Bölgelerde Meydana Gelen Terör Eylemleri Hk

2021-01-31 22:01 https://www.syriaig.net/ar/1061/content

 

Terörist güçler, Afrin ve Azaz’da sivillere yönelik bugün düzenlediği terör eylemlerinde, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca kişi şehit olmuş, El Bab yakınlarında Milli Orduya ait kontrol noktasına yönelik başka bir terör eyleminde de, araçları denetleme görevini yürüten 6 Milli Ordu mensubu şehit olmuştur.  

Kurtarılmış bölgelerin, bu bölgelerde devrim kurumlarını başarısız kılmak, devirmek ve yok etmek amacıyla insanların hayatına kastetme hedefine odaklanmış olan Suriye devrimi düşmanı tüm güçler (SDG terör örgütü, Suriye rejimi, terörist İran milisleri ve diğer terör örgütleri) tarafından hedef alındığı aşikar olmuştur.  

Savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar işlenerek yürütülen bu çirkin saldırı, kurtarılmış bölgelerde kaos ve istikrarsızlığın hakim olduğu mesajını uluslararası topluma iletmeyi amaçladığını biliyoruz. Şer güçleri, evlatlarımız ve kahramanlarımızın kanları ile karışan bu mesajları ileterek, halkımızın kendi bölgelerini yönetme ve kurumlarını inşa etme alanında elde ettiği başarıya gölge düşürmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle, uluslararası toplumu, masum Suriyelilerin yanında durmaya, terörist güçleri desteklemeyi durdurup işlediği suçlara son vererek ölüm ve şiddet sarmalını durdurmaya ve bu drama son vermek amacıyla Suriye’de derhal siyasi geçişi sağlayan adımları atmaya çağırıyoruz. 

Ey özgür Suriyeliler; Hepimiz, büyük finansal ve lojistik imkanlarla hareket eden düşman güçlerin çirkin ve etik olmayan saldırılarıyla karşı karşıyayız. Vatandaşlar, güvenlik güçleri, milli ordu, SGH ve SMDK gibi devrim kurumları olarak bizler, terörist güçler ve ölüm saçan piyonlarına karşı güçlerimizi birleştirerek bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hayatını savunmalıyız.  

Bu menfur saldırıdan dolayı, başta şehit yakınları olmak üzere, tüm Suriye halkına başsağlığı dileriz. Kontrol noktasında şehit veren 2. Kolordu ve Hamza Tümenine başsağlığı diler, şehitlerimizin kahramanlıklarını saygı ve takdirle karşıladığımızı beyan ederiz. Kahraman şehitlerimiz, sivilleri korumak ve bomba yüklü aracın nihai hedefi olan El Bab’taki sivillere ulaşmasını engellemek için canlarını feda ettiler.  

Suriye Geçici Hükümeti

للاطلاع على البيان أضغط هنا

الدائرة الإعلامية في الحكومة السورية المؤقتة 

 

أخبار متعلقة